Ontslag

  Voor ontslag is altijd een goede reden nodig. Wat een goede reden kan zijn voor ontslag is bepaald in de wet. Daarnaast is voor een ontslag vooraf toestemming nodig van de kantonrechter of soms het UWV. Hierop zijn twee uitzonderingen, namelijk het ontslag tijdens de proeftijd en het ontslag op staande voet.

  Hulp bij ontslag voor particulieren

  Je kunt om verschillende redenen ontslagen worden, maar bij elk soort ontslag is het verstandig om een ontslagspecialist in te schakelen. Het is namelijk belangrijk dat de ontslagprocedure goed verloopt, dat je niet onterecht wordt ontslagen en geen transitievergoeding of WW-uitkering misloopt. Wessel Van der Lans kan je hierbij helpen.

  Do’s and don’ts:

  • Ga niet zomaar akkoord met je ontslag.
  • Geef aan dat je beschikbaar blijft voor werk.
  • Onderteken niets en geef aan dat je juridisch advies gaat inwinnen.
  • Ga niet zomaar naar huis, maar vraag om schriftelijke toestemming.

  Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan mag je zelf een advocaat kiezen die je bij staat als er een procedure gevoerd moet worden. Denk hierbij onder andere aan een vordering tot wedertewerkstelling. De verzekeraar vergoedt in dat geval de kosten van jouw gekozen advocaat.

  Begeleiding ontslag voor bedrijven

  Als ondernemer kunnen er verschillende redenen zijn om een werknemer te ontslaan. Een werknemer kan niet goed functioneren of zich niet houden aan de regels van het bedrijf. Maar er kan ook sprake zijn van een herstructurering of organisatiewijziging binnen het bedrijf.

  Ontslagrecht kan ingewikkeld zijn en vereist een goede voorbereiding. Wat moet je doen als je een werknemer wilt ontslaan? Hoe werkt een ontslagprocedure en welke ontslagmogelijkheden zijn er? Het is daarom goed om specialistisch advies in te winnen voordat je een werknemer informeert over het gewenste ontslag.

  In de praktijk worden veel beëindigingen gerealiseerd door middel van een vaststellingsovereenkomst. Een vaststellingsovereenkomst bevat alle afspraken die partijen met elkaar hebben gemaakt over de beëindiging en de afwikkeling van het dienstverband.

  De advocaten van Wessel Van der Lans hebben ruime ervaring met advies en begeleiding rondom ontslag. Je wordt ondersteund door een ervaren advocaat die je kan helpen met het opzetten van een ontslagprocedure en je bijstaat in de onderhandeling met je werknemer. Op deze manier weet je zeker dat het traject zorgvuldig is verlopen en dat het ontslag rechtsgeldig is.